LITIGII SI INSOLVENTA

La acelasi nivel cu expertiza sa puternica in domeniul tranzactiilor si reglementarii Protopopescu, Pușcaș și Asociații deține o echipă de litigii dinamică, inregistrand de-a lungul anilor o rata buna de succes.

Desi nu putine la numar, mai cu seama in ultimii ani in contextul dificultatilor economice, aparitia litigiilor si a procedurilor de insolventa nu reprezinta normalitatea in mediul de afaceri. Dimpotriva, ele tin mai degraba de patologia afacerilor, fiind ideal sa fie prevenite sau cel putin tratate adecvat. Misiunea managerilor si a antreprenorilor nu este de a se implica in litigii alocand timp si energie demne de o mai eficienta utilizare. Pentru litigii exista profesionisti capabili sa le gestioneze cu obiectivitate si detasare, fara pasiuni si orgolii – avocatii de litigii.

De cele mai multe ori ne consiliem clientii in directia solutionarii pe cale amiabila a situatiilor cu potential litigios, insa disponibilitatea pentru compromis este de cele mai multe ori invinsa de orgolii si abordari prea patimase. Si, s-o spunem drept, cateodata pur si simplu nu este justa incheierea unui compromis pentru simplul motiv ca partenerul clientului refuza cu rea-credinta sa-si onoreze obligatiile asumate speculand pozitia sa economica mai avantajoasa sau potentialele dificultati ce ar fi avea de intampinat intr-un proces. In astfel de situatii este nevoie de intransigenta si curaj, iar avocatii nostri de litigii le poseda pe ambele si au drept de pledoarie in fata tuturor instantelor din Romania, de orice grad, inclusiv Inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea Constitutionala, si au acumulat experienta substantiala in procedurile judiciare.

Echipa de litigii poate acorda consultanta privind toate aspectele contencioase ale tranzactiilor corporatiste si financiare si acorda asistenta clientilor in legatura cu luarea deciziilor pragmatice si strategice. Protopopescu, Pușcaș și Asociații reprezinta clientii in fata tuturor tipurilor de instante si tribunale din Romania si poate acoperi toate tipurile de dispute comerciale avand diferite grade de complexitate, inclusiv disputele derivate din achizitii publice, litigiile imobiliare, de asigurari si de munca, disputele legate de insolventa, litigiile cu privire la societati si asociati/actionari, litigii fiscale si administrative, dispute cu privire la executarea hotararilor si procedurilor de recuperare a datoriilor, precum si dispute complexe din aria dreptului familiei si separatiei de patrimonii, dar si a dreptului succesoral.