DREPTUL MUNCII SI SĂNĂTATEA SI SECURITATEA IN MUNCA

Legislatia muncii adoptata incepand cu anul 2003 a fost perceputa de angajatori, nu fara temei de cele mai multe ori, ca un obstacol in calea structurarii suple a afacerii si a adaptarii continue pe care regulile pietei o solicita. In timp, legiuitorul a dovedit receptivitate fata de unele dintre ingrijorarile mediului de afaceri si a mai „indulcit” cateva dintre prevederile controversate ale Codului din versiunea initiala a acestuia. Cu toate acestea, e greu de crezut ca, din perspectiva angajatorilor, legislatia actuala a muncii sa fi atins echilibrul de forte dorit.

Cu toate acestea, studiul aprofundat al dispozitiilor legale in materie coroborat cu cel al reglementarilor emise la nivel european si bunele practici cristalizate de-a lungul timpului ne permit sa afirmam ca legislatia muncii, corect si atent urmarita si aplicata, este compatibila cu un management eficient al resurselor umane si poate deveni chiar un aliat al angajatorului in apararea intereselor sale legitime.

Pentru a face aceste lucruri posibile, ne oferim sprijinul in preluarea efortului de reglementare initial, destul de consistent (elaborarea cat mai detaliata si precisa a regulamentelor interne, organigramelor, regulamentelor diferitelor comisii, contractelor individuale de munca pentru angajatii-cheie cu clauze speciale – neconcurenta, formare profesionala etc.), fiind de asemenea in masura sa asistam angajatorul in implementarea si urmarirea aplicarii acestora. De asemenea putem oferi consultanta pentru gestionarea unor situatii exceptionale, cum ar fi transferul intreprinderii sau al unei parti a acesteia.

Una dintre principalele noastre reusite in domeniu o constituie mentinerea, de mai bine de 7 ani, in portofoliul nostru de clienti, a unui grup international cu activitate in retail care are peste 1500 de salariati in Romania, cu gestionarea excelenta a tuturor incidentelor, nu putine la numar fiind inerente prin raportare la numarul mare de salariati si la specificul activitatii care reclama flexibilitatea sarcinilor de serviciu si mobilitate sporita. Dovada in acest sens sta gradul extrem de redus (sub 0,5% ) al contestarii masurilor dispuse de angajator si succesul, pana acum de 100%, in aceste contestatii.

Альфастрахование украина отзывы
Альфастрахование украина отзывы